Trägolv – Bosses Golv

Hos Bosses Golv hjälper vi dig hitta rätt golv för rätt plats

I dagligt tal pratas det ofta om tre olika typer av trägolv,  laminat, lamellparkett och massiva trägolv.

 

Laminatgolv är ett direkt laminerat mönsterpapper som är impregnerat med en lack som skyddar mot reporDet finns även en andra metod som är högtryckslaminat, denna består av flera stompapper under mönsterpappret som skyddar mot värme och slitage. Ovanpå mönsterpappret läggs ytterligare ett transparent papper och sammanfogas ihop under hög press.

 

Lamellparkett är ett golv bestående av brädor gjorda i en 3-skiktad  konstruktion bestående av ett baksidesfanér, stomlameller samt ett ytskikt av ädelträ, allt för att motverka rörelser i materialet. Ytskiktet är mellan 2-6 mm. Lamellparkett läggs flytande på plant och fast underlag som till exempel betong, spånskiva eller trä.

De vanligaste typer av lamellparkett är 7 mm träfanérgolv och 13/15 mm parkettgolv.

7 mm träfanérgolv är ofta lösningen när du har ont om bygghöjd. Samtidigt är det här man hittar de tåligaste och hårdaste trägolven. Dessa golv har ett hårt mellanskikt, är mycket tunna och går vanligtvis inte att slipa om. Det enda som slits på dessa golv är lacken och de går att lacka om. Klokt val i många rum.

13 mm/15 mm parkettgolv är förmodligen den vanligaste parkettypen. Här finns ett stort utbud av många träslag, i varierande prislägen. Ett 14 mm parkettgolv är mycket slitstarkt och håller i generationer.

Det är lätt att lägga, vanligtvis flytande och är renoveringsbart. Slitskiktet är på 2,5-4 mm och tål att slipas om upp till 4-5 gånger.

 

Massiva trägolv

Det massiva trägolvet har blivit allt mer populärt. Slitstarkt och tåligt, javisst, och här kan man verkligen tala om lång livslängd. Det ligger mycket känsla i ett massivt furugolv t ex. Det handlar om kvalitet, hantverkskänsla och tradition.

Idag finns olika typer av färdigbehandlade massiva golv bl a vanligt oljade, vitoljade, grå- eller brunbetsade. De vanligaste träslagen är furu, ek och ask. Golvbrädorna har vanligtvis en tjocklek på mellan 14 mm-30 mm.

Öppettider
Mån-Fre 10:00- 17:30
Lunchstängt 12:00-13:00


Kontakta oss
Jonas Fröler
Tel:0480-306 10

jonas@bossesgolv.se

Aktuellt